DIY: sleutelhanger (+ mijn swap)

door: Esmée

Heei!

Ik doe mee aan de instaswap (hier legt Lynda uit wat het precies is), en daarvoor heb ik wat kleine dingetjes gemaakt. Één van die dingetjes is een sleutelhanger. Het leek me leuk om dit met jullie te delen, so here it is! En als laatste laat ik je nog mijn swap zien.

FullSizeRender      FullSizeRender

Benodigheden:

+ Vilt

+ Liniaal (hier zie je hoe je hem zelf kunt maken)

+ Lint

+ Draad

+ Naald

+ Schaar

+ Gum

+ Vloeibare lijm

+ Potlood

FullSizeRender      FullSizeRender      FullSizeRender

Eerst teken je een figuur of letter. Ik maakte de ‘A’ voor mijn swapmaatje omdat dat haar eerste letter van haar naam is. Dan leg je je figuur op het vilt en knipt het in het vilt uit. Vervolgens knip je nog een keer het figuur uit.

FullSizeRender      FullSizeRender      FullSizeRender

Daarna knip je het lint af en plak je eerst de ene kant van het lint op de binnenkant van het figuur. Ik heb fotolijm gebruikt en dat ging prima. Dan maak je een lus en plak je het uiteinde ook op. Nu kun je het andere stuk vilt er ook op plakken.

FullSizeRender      IMG_5112      FullSizeRender

Vervolgens maak je de naald vast aan de draad en naai je met de hand de buitenkanten dicht. Ik heb dit met wit gedaan, omdat ik het leuk vind als je het draad ook ziet zitten. Als je weer terug bij het begin bent maak je er een paar stevige knoopjes in en knip je het kort af. Hang hem aan je sleutelbos en hij is klaar! Het kostte mij wat moeite om te naaien, maar na een aantal mislukte pogingen is het toch nog goed gekomen.

Oh en niet te vergeten, mijn swap! Ik heb als kleurenthema zwart, wit, en roze gedaan! Ik hoop dat mijn swapmaatje het leuk gaat vinden.

FullSizeRender      FullSizeRender      FullSizeRender

Ben jij ook van plan deze sleutelhanger te maken? En doe jij ook mee aan de instaswap?

– XXX –


24 reacties op ‘DIY: sleutelhanger (+ mijn swap)

  1. Wat ontzettend leuk gemaakt zeg!! Nee ik doe niet meer aan een instaswap, ik ben net bevallen dus ik heb daar op dit moment absoluut geen tijd voor haha. Maar! Het lijkt me nog wel ontzettend leuk om eens te doen 🙂 Ik denk dat je diegene die jij hebt enorm blij gaat maken met deze leuke sleutelhanger!

    Liefs! X

    Like

  2. Ik ben zelf eigenlijk helemaal niet zo goed in dit soort dingen eigenlijk… Het concept en de kleur vind ik wel mooi! Misschien dat mijn oma me met het naaien kan helpen!
    XOXO esmee

    Like

  3. Wat ontzettend leuk verzonnen! Ik doe niet mee, maar het lijkt mij wel heel tof om het een keer te doen. Ik zie zo veel leuke foto’s op Instagram voorbij komen! Ik weet zeker dat diegene die jouw pakketje ontvangt er super nabij mee is. 🙂

    Like

Plaats een reactie