Recept: 2 x smoothie bowls

Door: Esmée

Dat ik van smoothies houd wisten jullie waarschijnlijk wel. Maar de laatste tijd neem ik ook vaak een smoothie bowl. Dit is een smoothie in een kom met toppings erop. Zelf vind ik dat dit meer vult dan een gewone smoothie en ik vind het fijn dat je nog ergens op kauwt. Daarom deel ik in dit artikel twee recepten voor een smoothie bowl.

Als eerste maak je een (dikkere) smoothie. Ik heb een simpele gemaakt met banaan, peer, avocado, havermout en een beetje water. Deze smoothie heb ik in een kom gedaan. Vervolgens heb ik wat cashewnoten kleiner gemaakt met een vijzel. Dit heb ik samen met wat havermout, rozijnen, cashewnoten, cacao nibs en lijnzaad als topping toegevoegd.

Voor de tweede smoothie bowl heb ik anderhalve banaan met een sinaasappel, een halve avocado en wat water geblend. Ook dit heb ik in een kom gedaan. Als toppings heb ik dit keer gekozen voor granola (van Hema), aardbeien, cashewnoten en moerbeien. Heerlijk!

Allebei deze smoothie bowls vond ik erg lekker! Ik vind het vooral leuk om te variëren met de toppings. Je kunt er van alles doorheen doen. Van zaden en noten tot stukjes fruit en superfoods.

Heb jij wel eens gehoord van een smoothie bowl? En wat doe jij er het liefst door?

– XXX –

 

 


7 reacties op ‘Recept: 2 x smoothie bowls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s